Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

04-07-2020

Dirk Boehlé herenigt zich met Mart van Werkhoven

Dirk Boehlé en Stefan Boermans, ook wel bekend als Team BoeBoe, is met ingang van het beachvolleybal seizoen 2020 uit elkaar gegaan. Boermans werd benaderd door Beach Team Nederland (BTN) en neemt daarmee afscheid van Boehlé. Mart van Werkhoven neemt afscheid van de Bundesliga, waar hij afgelopen seizoen de 5e plaats haalde in de zaal. We spraken Dirk Boehlé over zijn hereniging met Mart van Werkhoven.

Team BoeBoe

Nadat Steven van de Velde (voormalige partner van Boehlé) al werd gevraagd voor BTN, gaat ook zijn partner Stefan Boermans de uitdaging bij BTN aan. “Eromheen draaien kunnen we niet, maar ik heb altijd vrij snel mijn blik weer op vooruit. Door positieve energie gebeuren mooie dingen, zoals nu dus de hereniging met Mart waar ik ontzettend blij mee ben” aldus, Dirk Boehlé

Mart van Werkhoven

Van Werkhoven heeft in 2014 de keuze gemaakt om zich volledig te richten op het zaalvolleybal. Zo speelde hij de afgelopen jaren in Frankrijk, Portugal, de Tsjechische Republiek en Duitsland. Afgelopen seizoen werd hij met zijn team 5e in de Bundesliga en gaat zich nu richten op het beachvolleybal met Boehlé. Volgens Boehlé wil van Werkhoven er met volle bak tegenaan gaan: “Mart zei al tegen mij dat hij het niet wil doen om zo aan te modderen. Hij wil echt de lat hoog gooien en daar ben ik natuurlijk heel blij mee!”

Ambities

In het verleden speelde Boehlé en van Werkhoven al samen. Ze wonnen onder andere heel veel eredivisiewedstrijden samen. Uiteindelijk moest er een keus gemaakt gaan worden voor Van Werkhoven tussen beach- en zaalvolleybal. Na een lange periode zaalvolleybal begon het beachvolleybal bij van Werkhoven toch een beetje te kriebelen. Voor Boehlé kwam dat dus op een mooi moment, aangezien hij opzoek was naar een nieuwe partner. De ambities voor de komende periode, zullen dus een vervolg worden op de historie. Heel simpel, prijzen pakken! “We hebben nog niet heel concreet ambities gesteld. Maar we willen graag op de 3 en 4 sterren toernooien prestaties gaan maken.”

Trainer

“Hij heeft een bak vol ervaring en we hebben een goede klik.” vertelt Boehlé over zijn coach voor de komende periode. “Luciano Manhães is met Rusland naar de Olympische Spelen in 2016 geweest, heeft met Braziliaanse en Japanse teams gewerkt maar boven alles is de klik tussen ons en de Luciano ontzettend goed. Dat we met hem de World Tour op mogen, is heel fijn.’

VolleyinfoTerug naar overzicht